четвртак, 27. април 2017.

Predstavljamo Fifth Abyss - mladi pulski bend



Fifth Abyss, osnovan je u junu 2016. godine.  Sastoji se od 5 članova :
Davorin Grgić (18) - bubnjar, Filip Rabar (18) - bass, Daniel Marković (18) – prateća gitara, Karlo Prodan (17) – pjevač, Egon Stančir (18) – solo gitara.

Iako su osnovani tek prošle godine, reč je o mladim muzički obrazovanim ljudima s dužim muzičkim stažom.




"Svirali smo na Art and Music festivalu (19.11.2016.), i na Sjećanju na Kud Idijote u  klubu Uljanik (24.12.2016.). U prvoj postavi, pjevač je bio Ivan Sljepčević, koji je odlučio otići nekim svojim putem, sad pjeva Karlo Prodan. Davorin Grgić i Filip Rabar zaršavaju srednju glazbenu školu, a ostali smo završili osnovnu glazbenu školu. Sve pjesme su autorske, ne radimo obrade. Sviramo melodic, epic. alternative metal, sa elementima rap-a i rock-a. Uzori su nam bendovi poput Anterior-a, While she sleeps, Be'lakor, HellYeah i mnogi drugi bendovi takvih žanrova. Baziramo svoju muziku kako bi zadovoljili naše ciljeve i ukuse, te nam nije na prvom mijestu publicitet već prenošenje poruke i emocije kroz pjesme i tekstove. Ovo će nam biti prvi put da sviramo na događaju poput gitarijade, i nadamo se da će nas publika i žiri prihvatiti otvorenog uma i srca" - poručio je nam frontmen benda Egon Stančir.



FIFTH ABYSS će nastupiti u finalnoj večeri "Gitarijada Pula 2017" sa bandovima NEGDJE IZMEĐU - Pula, THE BILLS - Rovinj, MAMUTI - Kanfanar/Vodnjan, MUSTARD SEEDS - Labin, gde će svoje autorske radove pojedinačno pokazati u polusatnom izvedjenju.
Pobednički band dobija plaketu Gitarijada Pula 2017., promociju u lokalnim medijima, te snimanje spota za jednu pesmu. Svi bandovi učestvuju, nezavisno o pobedničkom bandu u takmičenju za posebnu nagradu koju dodeljuje "Studio Partizan", koja se odnosi na audio snimanje jedne pesme.




"Gitarijada Pula 2017" će se održati u subotu 29.04.2017. na Trgu Portarata od 19:00 sati na dalje, u sklopu "Dana Grada Pule".
Program se održava u organizaciji HGU Pula i Rock caffea Pula, uz podršku Grada Pule.




Нема коментара:

Постави коментар