понедељак, 24. април 2017.

Kralj Čačka - 29. april - jagodinska Gimnazija




Muzičar Nenad Marić, poznatiji i kao Kralj Čačka, nastupiće u subotu 29. aprila od 21 čas u Jagodini. Koncert će biti održan u gimnaziji „Svetozar Marković“, a generalni pokrovitelj događaja je CRH Srbija u saradnji sa Gimnazijom i Alternativnim Kulturnim Centrom iz Jagodine.





Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) u novembru 2014 najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i sveta sa singlom "Moj Avatar". Dve godine i više desetina koncerata kasnije Kralj je objavio prvi studijski album "Zemlja snova" da podvuče crtu, obraduje fanove i oslobodi mesto za nove pesme, nove priče i sudbine.
Neke stvari se znaju i znaće se:da je Kralj Čačka u stvari Kralj Blata i da je Deda mraz šforc i da vodio bih ljubav stobom da nismo izgubili reč i da ja grlim te jako sa puno nežnosti i da ljude nije briga ni za nebo ni za cvet i da ti ne dođe isto veče već ti dođe predveče...Ali, sad je vreme za nove avanture, nove koncerte, nove pesme i (što da ne ) novi album.
Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema:Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju.Istina je da se pojavljuje u bljeskovima i svakim novim izvođenjem iznenadi time koliko je muzika u stvari isključivo pitanje ljubavi i emocija.NJegova inspiracija leži u onom, za mnoge savršenom skrovištu:između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih džez melodija.Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju srpskim Tom Waitsom

Нема коментара:

Постави коментар