уторак, 21. фебруар 2017.

"Unutrašnji monolozi" - Ana Radojičić



Art Gallery "Process" 23.februara, organizuje izložbu nazvanu "Unutrašnji monolozi", Ane Radojčić

"Crtanje i crtež su stariji od reči i zato se njima otkriva i pokreće u psihi ono što se teže otkriva i iskazuje rečima." – Prof. Dr. Ljubomir Erić

"Unutrašnji monolozi" predstavljaju kolekciju crteža nastalih u trenucima izraženih emotivnih naboja i kao takvi svojevrsni su pokušaj da se emocije zarobe u neprerađenoj formi, bez racionalizacije i amortizacije. Teme su strah, bol, bes, unutrašnja borba, neprilagodjenost, rastrojstvo, porodica, komunikacija, otuđenost, potraga za verom, oslobađanje.

Ana Radojičić, nakon što je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer dizajn tekstila, započela je avanturu istraživanja drugih aspekata svojih interesa, kao što su kostim i scenografija za pozorište, film i video spotove, multimedijalni projekti u višestrukim grupnim I samostalnim izložbama i bijenalima, grafički dizajn, uvek zadržavajući svoju najveću strast - slikarstvo - najbliže njenom srcu.
Ana je, takođe, angažovana u poducavanju dece umetnosti sa posebnim potrebama, kao i pripremama mladih za umetničke škole. Od nedavno ona istražuje fotografske koncepte sa njenom drugom polovinom pod krovom “MA studio” čiji je i su-osnivač od 2014. godine.

Нема коментара:

Постави коментар