субота, 18. фебруар 2017.

Novembar, Balkan Revival & Skupljeni Na Brzinu, 25.02.- SKCNS "Fabrika"




Novembar, Balkan Revival & Skupljeni Na Brzinu, 25.februara, održace koncert u SKCNS "Fabrika" u Novom Sadu


NOVEMBAR

Krajem osamdesetih godina jedna od najperspektivnijih zagrebackih grupa su bili Studeni Studeni, orijentisani na melodicni punk rock, na tragu novog americkog zvuka. Grupa je uspela da objavi maksi singl "Cisto kao suza" (Search & Enjoy 1990.) a sa pocetkom rata je prestala sa radom. Njihov gitarista i pevac Goran Kostic Kosta se u leto 1991. godine preselio u Nis gde je odmah prihvatio ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike. Mesec dana kasnije, Kosta je presao na gitaru, grupa je dobila ime Novembar i zagrebacka muzicka prica je nastavljena. Maja 1992. godine kao gosti sviraju na Palilulskoj olimpijadi kulture jer su Studeni Studeni prethodne godine pobedili na toj manifestaciji. U to vreme u grupu dolazi basista Zoran Randelovic koji je pre toga svi rao u raznim sastavima iz Karlovca, kao i u Nocnoj strazi Borisa Novkovica.
Uz aktivnosti sa grupom, Kosta pocinje da radi kao muzicki saradnik na Radio Nisu. Debi CD "Deguelo" snimaju 1993. godine u postavi: Kosta, Zoran Randelovic, gitarista Sale Dokic (ex Glas Amerike) i bubnjar Sava. U pesmi "Gledaj kako ljubav umire" solo na gitari je odsvirao Milan Mladenovic. Sve materijale je komponovao Kosta, dok je tekst za pesmu "Rodjendan" napisao Zvonko Karanovic, a za "Ja sam je volio" Denis Romac. Pored "Ja sam je volio" na ploci se nasla i "Gledaj kako ljubav umire" iz repertoara grupe Studeni Studeni.
Krajem juna 1996. godine Novembar su svirali na Zgaga festivalu u blizini Ljubljane sa serijom sastava slicnog opredeljenja sa prostora bivse Jugoslavije
Drugi CD "Blues juzne pruge" objavljuju pocetkom 1997. godine u produkciji Gorana Kostica i sa novim bubnjarom Zoranom Vidakovicem. Na ploci se nalazi obrada pesme "Baby, baby" niskog sastava Fleke i "Mesto pod Suncem" zagrebacke grupe Zvijezde. Kao autor teksta za pesmu "Posle svega kisa" opet se pojavljuje Zvonko Karanovic. Njegove pesme inspirisane rock muzikom su objavljene u knjigama "Blitzkrieg" (samizdat), "Srebrni surfer" (SKC Nis 1991.), "Mama melanholija" (Prosveta 1996.) i "Extravagan za" (Gradina 1997.).

Band Members
Goran Kostić Kosta - vokal
Sale Đokic - gitara
Bojan Ranđelović - gitara
Milan Vidaković - bubanj
Nenad Pejcic-bass
Miroslav Uzarevic Uza - gitara



BALKAN REVIVAL
Balkan Revival je bend iz Vlasotinca nastao marta 2016. kao nastavak zapocetog sa polovine devedesetih, kad su kao srednjoskolci gitarista i vodja benda Milan Calic i pevac Milos Petkovic nastupali sa svojim tadasnjim bendom Balkan blues band. U novom sastavu sa zescim zvukom (Punk-rock, sa primesama blues-a) sviraju: Milan Calic - gitare, Milos Petkovic - Vokal, usna harmonika, Bratislav Vukadinovic - Bubanj, Milos Dimitrijevic - Bass, prateci vokali. Prvo izdanje albuma benda Balkan Revival pod nazivom Borba petlova, izaslo je 20.09.2016.g. Disk je izradila i objavila izdavačka kuća iz Zagreba, Slušaj najglasnije! ( Listen loudest!). Bend je imao veliki broj nastupa na nekoliko festivala (Underground music fest, Rock On festival, Green fest, Serbia Roks... ). Trenutno su na turneji sa bendom Dza ili Bu i ocekuje nastupe sa Atheist Rap-om iz Novog Sada i grupom Novembar iz Nisa. Pocetkom februara 2017. snimljen je singl Heroina, a do kraja godine izlazi novi album pod nazivom Ptica Rugalica.

Band Members
Milan Calić,
Miloš Petković,
Miloš Dimitrijević,
Bratislav Vukadinović



SKUPLJENI NA BRZINU
Punk bend iz Novog Sada nastao 1995. u Novom Knezevcu.
Posle pauze od par godina, ponovo smo se SkupiliNaBrzinu krajem 2012. i od onda radimo punom parom sa novom energijom i starim pravilom ENERGICNO, KRATKO i JASNO.

Band Members
Ivica Petric guitar/vocal
Mario Blazevic bass
Miroslav Popov drums

CENA UPADA 300 DINDZI NA BILETARNICI FABRIKE

Нема коментара:

Постави коментар