петак, 24. фебруар 2017.

Autopark - 01. april - DOB




Prvi put nakon tačno 5 godina, i to tačno u dan, grupa AUTOPARK će 01. aprila 2017. održati koncert na istom mestu: u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Za sobom imaju 4 albuma i brojne singlove - poslednji od njih, nedavno objavljeni “Isplaniraj mi dan”, najavljuje nove snimke i ovaj koncert.

Koncert je deo programa Martovskog festivala – 64. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, a ulaznice su u prodaji preko Eventim Serbia. Redovna cena je 500 RSD, a ako na blagajni pokažete ulaznicu za filmske projekcije od 1. aprila, cena je 300 RSD.

Jedan od najvažnijih beogradskih alternativnih sastava novije generacije, Autopark je osnovan 2000. godine. Pioniri shoegaze podžanra u našim krajevima, tokom godina su usavršavali svoj visokoosećajni izraz i širili krug poštovaoca, dok nisu izgradili izuzetno vernu zajednicu koja ih stalno prati. Tokom svoje karijere nametnuli su se originalnom poetikom, sjajnim video spotovima koji je dograđuju i krajnje nepretencioznom strategijom komuniciranja sa okolinom.

Ovakva estetika, koja nosi sa sobom i antiestablišment poruku, postala je sa vremenom snažan primer za druge, mlađe sastave, kojima je Autopark dao odgovor kako ostati dosledan sebi i objavljivati svoju muziku na način koji tebi odgovara. Sa pravom se može reći da je stav koji zastupa Autopark kao bend, bio jednako važan kao i njihovi ljubavni stihovi i govor o raznim slojevima gradske usamljenosti. Radi se o grupi čiji značaj prevazilazi snimljeni output i teško može da se proceni, jer se u njihovom slučaju radi o uticajnim predvodnicima naraštaja koji upravo počinje da zauzima glavno kreativno mesto na našoj rok sceni. Zato je ovaj koncert od veoma važnog simboličkog značaja i predstavlja povratak onog “posebnog” rok sastava.

Predgrupa će biti mlada grupa Hod, koja je upravo objavila debi album “Redak vazduh”. Autopark su tokom svoje karijere na ovaj način uvek predstavljali naše najtalentovanije nove grupe, te su tokom godina na ovaj način od svojih koncerata pravili male festivale, na kojima smo uvek mogli da se susretnemo sa uzbudljivim glasovima iz budućnosti naše rok muzike.

Autopark će nastupiti u sledećem sastavu:
Ognjenka Lakićević - vokal
Milan Bogdanović - bas gitara
Lav Bratuša - bubnjevi
Miroslav Cakić - klavijature
Nikola Berček – gitara

Нема коментара:

Постави коментар