понедељак, 23. јануар 2017.

Dječak iz Vode (DiV) u Zmajevom gnijezdu




U sklopu trodnevnog događanja "IPAK i Veliki Tigar", Dječak iz Vode nastupa u Zmajevom gnijezdu u četvrtak, 26.01.2016. u 20h.


Duhovit, sarkastičan, zaigran, nekad setan, nekad opor i brutalno direktan - Edin Džambić u bogatoj se muzičkj regionalnoj sceni ističe pesničkim talentom kojim beleži jedinstvenu poetsko-mizički hronologiju ovih prostora. Njegovim oštrom mentalnom skeneru ne izmiče nijedan od političkih i društvenih apsurda današnjice, koje s lakoćom pretvara u angažirane pesme, nokautirajući pritom svaku ideologiju na pod.

Upečatljivim koncertnim nastupima DiV publici prezentuje svoje stvaralaštvo u širokom dijapazonu emocija i oblika: od stihova bez dlake na jeziku i sarkazma do smeha, od društvene kritike do ogoljavanja intime, od storytellinga do muzičkih minijatura. Poigravajući se muzikom i muzičkim žanrovima, u ovoj post-rock dekonstrukcijskoj priči i aranžmanima prilagođenima izvodjenjima uživo, DiV minimalističkim pristupom pokazuje još jedno od svojih mnogobrojnih autorskih lica, ne ostavljajući publiku ravnodušnom.

Bend Dječak iz Vode osnovan je u 2009. Brčkom (BiH), a od 2014. radi u Zagrebu kao duo. Dječak iz Vode pobjednik je 13. Kantfesta, međunarodnog festivala kantautora i duo bendova koji se održava u Sloveniji, a do sada je izdao devet albuma.




Нема коментара:

Постави коментар