субота, 21. јануар 2017.

Claymorean - "Sounds From a Dying World"



Sounds From a Dying World naziv je novog albuma lazarevackog power/heavy metal benda Claymorean, koji ce biti izdat 1. marta za americku kucu Stormspell Records!



– Kao i uvek, rukovodili smo se osecajem da želimo da napravimo album iz ugla fanova, jer mi to i jesmo na prvom mestu. Nikada nismo stremili tome da zadovoljimo neciji ukus. Želeli smo album za našu dušu, bez obzira na mišljenja slušalaca, novinara i kolega – kaže za SMP gitarista i idejni voda Claymoreana Vladimir Garcevic, i dodaje da novi album predstavlja logican korak ka zvuku za kojim bend konstantno traga.

– Ovoga puta smo se vratili korenima, tom nekom tradicionalnom heavy metalu bez upotrebe klavijatura i orkestracija, uz izvesnu dozu powera i epica koji su neizbežni u našoj muzici, ali i dooma i folka koji su ranije bili zastupljeni samo u tragovima. Tu je i obrada pesme “Astral Rider” kultnog britanskog metal benda Cloven Hoof. Za produkciju, miks i mastering je, kao i do sada, bio zadužen Boris Šurlan, i malo je reci da je ovog puta prevazišao sebe. Imamo i novog umetnika iza omota. U pitanju je Tanya DeVries, sa kojom sam vec imao prilike da saradujem na realizaciji omota za album mog black metal projekta Sorrow’s Grave – rekao nam je Vladimir, dodavši da se nada nastavku uspešne saradnje sa izdavackom kucom Stormspell Records, koja je objavila i prethodni album benda.








Izvor : Serbian Metal Portal 

Нема коментара:

Постави коментар