недеља, 25. децембар 2016.

Gužva u 16 ercu - "Slabo do umjereno normalno"




Gužva u 16-ercu, pesmom "Slabo do umjereno normalno" najavljuje novi studijski album koji će biti objavljen tokom 2017.







"Kompozicija govori o vjekovnoj težnji mladog čovjeka da od vlastitog izmeta stvori plemeniti metal po imenu zlato (Aurum), kako ne bi morao ništa u životu raditi, osim provoditi nešto vremena na wc školjci. Otkad je alkemije, svijeta i vijeka, ljudi teže toj ideji, jer je taj svjetlucajući metal, iz nama nepoznatog razloga, izuzetno cijenjen među ljudima, što samo potvrđuje koliko je ljudski rod zapravo glupav i primitivan. Koliko je poznato, još nikome nije pošlo za, hm, rukom da mu iz stražnjice izlaze zlatne poluge, što ne znači da ne treba i dalje maštati o toj divnoj ideji, jer, kako bi rekao Paulo Coelho:" Ako nešto žarko želiš, govno će ti se jamačno pretvoriti u zlato"."


Snimljena je u Sociala studios, a producirao ju je Nenad Pejčić iz Psycho Therapy studija. Spot je delo Dražena Budimira Djenisa. Gužva u 16-ercu je godinama unazad jedan od koncertno najaktivnijih bendova u celoj regiji, a bili su i prvi bend iz Hrvatske koji je nastupao u Irskoj. Održali su koncerte u Dublinu i Corku, te su svojim nastupom otvorili vrata ostalim hrvatskim izvođačima.

Nastupali su i na nekoliko velikih regijskih muzičkih festivala, od kojih kao najveće treba izdvojiti Arsenal fest u Kragujevcu i najveći crnogorski festival Lake fest u Nikšiću. Prvi nastup u Novoj 2017. godini Gužva u 16-ercu će održati na prvom zimskom izdanju Orahovačkog festivala Ferragosto Jam, koji će se pod nazivom Ferragosto Winter Jam održati 20. januara u zagrebačkom Vintage Industrial baru.

Нема коментара:

Постави коментар