среда, 21. септембар 2016.

Republika obradila The Clash u novoj pesmi "Ona voli djevojke"



Pop punk rock bend Republika iz Slavonskog Broda za šesti singl obradio je legendarnu punk pesmu "Should I Stay or Should I Go" kultnog benda The Clash. U njihovoj verziji spota za pesmu, radnja se vrti oko momka koji zavodi devojku koja nije zainteresovana za njega. Spot je snimila njihova stalna saradnica Ferida Abdagić (produkcija Le Non).




Bend je nastao na korenima punka, ali punk usmerenje oblikuje i pop i rock bojama, tako da se i deklariše kao pop-rock-punk bend.
Pesme su energične i nerazblaženo pevljive, u njima se oseća emotivno poštenje, dok su tekstovi obojeni cinizmom i ironijom, izrazito senzibilni, pisani kao odjek svakodnevnih situacija.

Republiku čine Dubravko Đuričić (vokal i gitara), Matija Obradović (gitara), Filip Križan (bas gitara) i Ivo Baričević (bubanj). Javnosti su se predstavili krajem 2014. godine sa singlom "Nema više vremena", a nakon nje su objavili još četiri singla za Croatia Records, "Ako znaš", "Sladak par", "Razveseli me" i "Pišem kući propalo je sve" s kojom su nastupili na Slavonija Festu - CMC200.

Нема коментара:

Постави коментар