понедељак, 19. септембар 2016.

Hazel Purple pobednik "Balkanroka"



Mladi niški pop-rok bend Hazel Purple pobedio je na ovogodišnjem „Medijana Balkanrok festivalu“. Drugo mesto osvojio je pank-rok sastav Bunker, dok su na trećem mestu aleksinački pankeri Trandže. Zahvaljujući glasovima publike, ova 3 benda snimiće po 3 pesme u profesionalnom studiju.

Učesnici „Balkanroka“ koji se, kažu, održava sa ciljem da afirmiše mlade muzičare, bili su i alternativni metal bend Supine i bluz-rok sastav Vanredno stanje.


Ovogodišnji pobednici Hazel Purple su bili i najmlađi učesnici festivala, a niškoj publici su na Amfiteatru predstavili pesme “Izgubljena generacija“, “Trag” i “Run Away”.

Hazel Purple band počeo je sa radom februara 2014 godine, i od tada niže nastupe za nastupima.

Bend trenutno čini šest člana:
Marija Matejić - vokal
Lazar Veselinović - gitara
Matija Stanković - gitara
Iva Kostić - klavijatura
Jovan Veselinović - bubanj
Renato Ivković - bass gitara

Trenutno važe za najmlađi oformljeni bend u Nišu koji se aktivno bavi sviranjem po kafićima i manifestacijama.

Veliku pažnju privukli su na Nišville volonterskoj žurci 2015 godine, a ubrzo su nastupili i na veoma cenjenom Čupinom memorijalu, takođe 2015 godine kada su po prvi put predstavili svoju autorsku pesmu Run away.

Nakon toga nastupali su na nekoliko humanitarnih svirki, između kojih su i oni bili inicijatori istih.

31. novembra svirali su na platou kod pozorišta uoči nove godine.

Nedavno su se predstavili na festivalu Retro dan u organizaciji Super radija iz Niša.
Juna 2016 godine nastupaju na humanitarnom koncertu Nahranimo gladne, kao prvi i najmlađi bend i prikupljaju simpatije publike koja je bila oduševljena, a samo par dana kasnije nastupaju na Svetskom danu muzike u organizaciji Francuskog instituta u Nišu.
Predstavili su se i na Pozitivnom festivalu gde su još jedanput prikupili simpatije publike.

Svega nekoliko glasova manje od publike su dobili niški pankeri Bunker.

Na festivalu su nastupili i prošlogodišnji pobednici Dexter kao i bendovi Chromatic i makedonski Le Man, čiji je predvodnik Borče Stojanov bio i predsednik žirija. On je, ipak, publici prepustio odluku o tome ko će biti pobednik takmičenja pa je Hazel Purple i odneo titulu najboljeg benda po oceni gledalaca.

Ceo koncert je „strimovan“ pa je prvi put otkada se održava mogao da se prati na prostoru celog Balkana. U Gradskoj opštini Medijana kažu da su za ovu manifestaciju izdvojili milion dinara.

"Dižemo je za stepenik više ove godine i tako će biti svaki sledeći put. Naredne želimo da na ovoj bini vidimo bendove iz inostranstva s tim što će mladi muzičari iz Niša putovati na uzvratne svirke" – rekao je predsednik Medijane Milan Krstić.

Prošlogodišnji pobednik je, podsećaju, od Opštine dobio novac za snimanje spota i to će biti ubuduće praksa. Svi finalisti dobili su i vaučere za kupovinu muzičke opreme.

Нема коментара:

Постави коментар