недеља, 18. септембар 2016.

BELO U BOJI - POBEDNICI LESKOVAČKE GITARIJADE



Nakon 20 godina u Leskovcu je održana Gitarijada,od 14. do 16. septembra, a milanovački bend BELO U BOJI OSVOJIO PRVO MESTO i novčanu nagradu.

Pokretač akcije je “Marfi“ klub u kome je i održano takmičenje neafirmisanih bendova, a ko je najbolji odlučivali su glasovi žirija i publike. Za prvu nagradu od 30.000 dinara borilo se 12 bendova iz Leskovca, Beograda, Mladenovca, Gornjeg Milanovca, Pirota i Niša. Posle dve polufinalne večeri, rok svirka sa šestoro finalista održana je sinoć u Leskovcu.
Milanovački bend Belo u boji nastupio je poslednji na finalnoj večeri gitarijade

- Svirali smo ceo EP (5 pesama) Prvo polufinalno veče i četiri pesme druge večeri (finale)... U konkurenciji je bilo 12 bendova u dve polufinalne večeri, nagrada je novčana, a mi smo zadovoljni nastupom i svirkom. Sve do sada smo sami postigli, niko nam ništa nije pomogao, nemamo sponzora, ni donatora. Zahvaljujemo se svima koji iskreno podržavaju ovu priču, i koji vole našu svirku, - izjavio je za GMinfo, basista Luka Jakovljević.

U polufinalnim večerima, 14. i 15. septembra, nastupilo po 6 bendova, a u finalu,  sinoć, 16. septembra, takođe 6 od kojih po 3 iz svake polufinalne večeri. Članovi žirija bili su gitarista Nebojša Kriška i bubnjar Peđa Milutinović, dok pravo učešća na konkursu imali su demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje.





Podsećamo, Bend Belo u boji nastupa u sastavu, Luka Jakovljević-bas, Naum Simovski- gitara, Strahinja Stefanović-gitara, Miloš Knežević-bubanj i Miodrag Danilović-vokal, a pobedom na kvalifikacionoj Mini Gitarijadi održanoj u Čačku, milanovački bend Belo u boji direktno se plasirao u polufinale 50. Zaječarske Gitarijade gde je imao zapažen nastup.





Izvor: gminfo.rs

Нема коментара:

Постави коментар