петак, 19. август 2016.

Na Zidiću u petak i subotu nastupaju Igralom i Pajperov smijeh!



U petak, 19. avgusta na Zidiću će nastupiti bend Igralom, dok će u subotu, dan kasnije, na istom mestu nastupiti banjalučki bend Pajperov smijeh.

Grupa Igralom nudi mešavinu energične strane Amerikane i zapadnoafričke muzike, koja se olako može kategorisati kao alternativna muzika. Album “Pogrešna poznanstva” je debi album Igraloma. Snimljen je novembra 2015. godine u muzičkom studiju “Šamarčina”, u Vrbasu (Srbija). Duboka, teška fuzz gitara donosi zanimljivu kombinaciju rokenrola i assouf-a, što je autentični zapadnoafrički način sviranja žičanih instrumenata. To je podržano dubokim groovy bas linijama. Sviranje bubnja je najbolje definisano kao kreativna upotreba afro-funk bitova unutar konteksta stare škole rokenrola. Reči su na srpskom, matičnom jeziku članova benda.




Sredinom 2005. godine nastaje okosnica onoga što će postati Pajperov smijeh, bend iz Banja Luke: gitarska svirka, prožeta iskrenim liričkim odisejama. Alhemijske radnje traženja odgovarajuće postave odvijaju se sve do 2007. godine, kad je pronađen pravi odnos sastojaka, koji svira i danas. Članovi benda su Mirko (Ponjević, vokal), Ljubiša (Ćetojević, bubanj), Karlo (Tomić, bas), Srđan (Ivanković, gitara) i Dane (Marjanović, gitara, prateći glas).



Koncerti na Zidiću (Plato Milana Mladenovića ispred Doma omladine) traju od 20 do 21h i besplatni su!

Нема коментара:

Постави коментар