уторак, 30. август 2016.

"Leskovačka gitarijada" nakon 2 decenije pauze




Kako bi oživeli tradiciju koja je uticala na mlade u Leskovcu, ali i drugim gradovima, da počnu da se bave muzikom, raspisan je konkurs za demo bendove za učešće na “Leskovačkoj gitarijadi” koja će se posle 2 decenije pauze održati od 14. do 16. septembra u tom gradu.

Pokretač akcije je “Marfi“ klub u kome će se i održati takmičenje neafirmisanih bendova, a o pobedniku će se odlučivati glasovima žirija i publike.

Članovi žirija biće gitarista Nebojša Kriška i bubnjar Peđa Milutinović, a za pobednike su obezbeđene novčane nagrade.

Tokom trajanja Gitarijade posetioci će moći da posete i muzičke radionice Peđe Milutinovića, čuvenog bubnjara, člana “Quzama Quarteta”, “David Binnie Avenije” i “Vasil Hadžimanov” benda - kažu organizatori.
U revijalnom delu nastupiće niški bend Igralom koji trenutno priprema drugi studijski album.

Pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje, a prijave se šalju isključivo elektronskim putem, na mejl adresu gitarijadaleskovac@gmail.com.

Neophodno je priložiti snimak autorske kompozicije (mp3/wma/acc), spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda.

Konkurs se zvanično zatvara 5. septembra, a nepotpune, neblagovremene i prijave koje nisu u skladu sa uslovima konkursa, neće biti razmatrane.

Zvanična lista validno prijavljenih bendova biće objavljena na zvaničnoj stranici „Marfi“ kluba narednog dana.

U polufinalnim večerima, 14. i 15. septembra, nastupiće po 6 bendova, a u finalu, 16. septembra, takođe 6 od kojih po 3 iz svake polufinalne večeri.





Izvor Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар