петак, 26. август 2016.

Koncert na Zidiću: ICE CREAM MAN, 02.septembar



Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!






Gitarista benda Long Noses, Mića Luković, sada je „one man band“ i zove se Ice Cream Man. Donosi nam stari zvuk delta bluza, ogoljen na potpuno moderan način, i sveden na svoje osnove – miks sirovog bluza i starinskog folka potpaljen zvucima usne harmonike. Naštimovan prema sopstvenim standardima, Ice Cream Man svojom svirkom parira bilo kojem velikom i bučnom bendu. Osim vokala, on svira gitaru, harmoniku, perkusije: bas bubanj, stomp box i hi hat.

Ice Cream Man je upravo snimio svoj prvi solo album, Souls’ Walk, koji predstavlja muzičko putovanje kroz tradicionalne američke melodije. Na albumu se nalazi devet autorskih pesama i obrada učuvenog tradicionala, „Cocaine Blues“.

Нема коментара:

Постави коментар