четвртак, 25. август 2016.

Festival alternativne kulture u Knjaževcu



Knjaževački bendovi Nablesnotesni, Good ol’ Bastards i School Bus i niški Igralom i Prljave Sestre nastupiće u nedelju, 28. avgusta na Festivala alternativne kulture u Knjaževcu.

Festival se održava treći put po redu na igralištu ispod mosta na putu ka Zaječaru. Program ovog, sada već, tradicionalnog festivala počinje u 20 časova.

Agro-punk-sex-rock bend Nablesnotesni postoje od 1992. godine i dalje su demo bend. Prvih godina svog postojanja svirali su isključivo instrumente poput plehanog korita, klepetuše, radijatora, češlja i sl. Ranije su bili prepoznatljivi po tekstovima i kostimima u kojima su svirali.

Alternativni stoner rock sastav iz Knjaževca, Good Ol’ Bastards nastali početkom 2013. godine. Bend za sada ima jedan EP “…So many levels”, snimljen krajem 2014.godine, koji nije doživeo zvanično izdanje. Snimili su i  spot za pesmu “Running away”.

Knjaževački bend School Bus ove godine objavio je novi album “Gledanje u Sunce” koji trenutno promoviše, a spot za prvi singl sa tog albuma, “Parole” objavljen je sredinom maja ove godine.

Trio Igralom nastao je juna 2015. godine u Nišu. Svoj zvuk okarakterisali su kao hilbili-afro-fank. Grupa nudi miksturu energične strane Amerikane i Zapadnoafričke muzike, koja se olako može kategorisati kao alternativna muzika. Debi album “Pogrešna poznanstva” snimljen je novembra 2015. godine.

Prljave Sestre su rokenrol bend iz Niša koji, kroz garažni zvuk, spaja uticaje rokabilija, ritma i bluza, amerikane i indi roka.

Нема коментара:

Постави коментар