среда, 27. јул 2016.

Severoistok su objavili album nazvan po stihu pesme „Sviće“ – „Kao da nema ptica“




Grupa Severoistok je nastala kada se muzičko – poetska saradnja Stevana Jovanovića  i Miloša Galitina pretvorila u ceo jedan album, koji su nazvali po stihu pesme „Sviće“ – „Kao da nema ptica“.

Severoistok je ime grupe čiji su članovi na tom potezu – pesnik Miloš Galetin na severu, a ostatak benda na istoku – Stevan Jovanović, kompozitor i glavni vokal, Nika Dušanov, Sergej Stanković.

– Ovaj album je posvećen, sa jedne strane, još nerođenom Stevinom sinu i predstavlja omaž bezbrižnim studentskim danima i ljubavima, napominje šta su glavni razlozi objavljivanja ovog diskografskog dela Miloš Galetin.

– Stevan Jovanović (kompozitor i pevač) i ja smo se upoznali 2000. godine u Donjem Milanovcu, njegovom rodnom mjestu. Obojica smo bili sudenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Tamo smo u uz druženje i gitaru počeli saradnju, spontano. Steva je jednom odsvirao „Epitaf“, prvu moju pjesmu koju je uglazbio. I tako prolazile su godine i mi smo odlučili da pokušamo da snimimo album.

– U februaru ove godine je isti snimljen, uglavnom u Zaječaru. A Nikola Jovanović, ispred Lampshade Media, prestižne izdavačke kuće, prihvata da bude izdavač. Zvanična promocija predviđena je za jesen.

Stevan Jovanović, Nika Dušanov i Mihailo Grbić komponovali su muziku na Miloševe stihove.

Na albumu svirali: Mihailo Grbić, Nika Dušanov (gitare), Mihailo Grbić (bas gitara), Jovan Mitić (tarabuke), Tomislav Nedeljković (bubanj), Srđan Golubović (kontrabas), Bratislav Radovanović (saksofon), Bratislav Smičković (violina).

Pevali su: Stevan Jovanović, Nika Dušanov, Mihailo Grbić, Tomislav Nedeljković, Jovan Mitić, Željko Draganović, Sergej Stanković i Marija Marković. Stihove je govorio Miloš Galetin.

Produkciju potpisuje Tomislav Nedeljković, a ilustracije je uradio Goran Novakov.




Нема коментара:

Постави коментар