понедељак, 27. јун 2016.

Jelen Rock & Demo: Organizam, Ljubičice i Buč Kesidi!!!



Beogradski Organizam pobednik je takmičenja neafirmisanih bendova Jelen Rock & Demo, koje je održano tokom tri dana Arsenal Festa 06 u Kragujevcu, a drugo mesto su osvojile pančevačke Ljubičice, dok je treći pančevački Buč Kesidi! Sponzor Arsenal Festa je Jelen pivo.

Arsenalov stručni žiri nakon što je ispratio nastupe bendova na Garden Stage-u, doneo je odluku da Organizmu pripadne snimanje spota u produkciji Arsenal Festa, Ljubičicama nastup u Beogradu u organizaciji Long Play-a, a Buč Kesidi dobija Jelen pivo gitaru!

Stručni žiri kog su činili gitarista legendarnih KUD Idijota Sale Veruda, producent (Bajaga i Instruktori, Van Gogh, ElOrg...) Voja Aralica i novinar i pisac Branko Rosić, u obrazloženju odluke kaže sledeće:
"Ovogodišnji Arsenal Fest ne samo da je bio odličan trodnevni festival sa velikim domaćim i inostranim imenima već je pružio priliku mladim bendovima u okviru takmičenja "Jelen Rock & Demo"!  Oni su bili uvertira glavnih programa ali im je tajming i blizina glavnog stejdža omogućio da ih vidi veliki broj ljudi što prevazilazi uobičajene demo festivale. Prethodno „sito“ napravilo je selekciju na one najbolje bendove koji su se takmičili pred žirijem.  Bitno za sve ove bendove je bila prilika da nastupe na bini na kojoj će nakon njih odjeknuti kanonade rifova grupa koje su svoj legendarni status obezbedile odavno.
Na kraju treće večeri žiri je u dugom većanju odlučio da tri nagrade pripadnu sledećim bendovima:

1.  Organizam - bend koji je stilski jasno opredeljen i za koji žiri misli da bi im upravo snimanje spota pomoglo za iskorak u budućnosti. Organizam je grupa koja je je ipak odskočila u odnosu na druge i to zahvaljujući preciznim žanrovskim profilisanjem i sigurnošću koja na neki način preskače okvir demo benda.

2. Ljubičice - od svih grupa u trodnevnom takmičenju imala je najzanimljiviji nastup pa i muzički je bila možda i najorginalnija. Upravo su oni i najviše zaslužili ovu nagradu jer će imduži nastup u Beogradu omogućiti da još jasnije profilišu svoj talenat za pravljenje šoua podvučenim dobrom svirkom.

3. Buč Kesidi -  bend koji je u drugom delu nastupa pokazao zavidnu zrelost. Njihov nastup se pamti i po pucanju žica na gitari kojje u dva navrata prekidalo svirku. Ali, bend je pokazao dosta dobru i energičnu svirku, a nagrada Jelen pivo električna gitara će im pomoći da iskristališu svoj već postojeći svirački potencijal." 

Нема коментара:

Постави коментар