понедељак, 23. мај 2016.

Izašao je novi album Ane Popović, „Trilogy“


Novi album „Trilogy“ Ane Popović, izašao je 20.maja i sada je zvanično dostupan ljubiteljima gitarskog zvuka.

Na najnovijem izdanju jedne od najboljih svetskih gitaristkinja današnjice nalazi se 25 bluz, džez i fank numere, a kako i sam naziv albuma sugeriše, izdanje se sastoji iz tri dela: „Morning“, „Mid – Day“ i „Midnight“.

„Ovo je nešto što sam već dugo želela da uradim – da snimim tri različita zvuka i učinim numere što raznovrsnijim. Ali, iako različite, kada ih slušate zajedno, sve  ove pesme zvuče kao deo jedne celine“, kaže Ana Popović.

Produkciju albuma „Trilogy“ potpisuju Gremijem nagrađeni Voren Riker (Warren Riker) koji je sarađivao sa Lorin Hil i Santanom, zatim takođe dobitnik Gremija Tom Hembridž (Tom Hambridge), kao i Delfio Marsalis (Delfeayo Marsalis), jedan od vodećih džez trombonista, kompozitora i producenata današnjice.

Na „Tilogy“-ju se kao gosti izvođači pojavljuju Džo Bonamasa (Joe Bonamassa), Robert Rendolf (Robert Randolph), reper Al Kapone i mnogi drugi.

Skoro svi dosadašnji Anini albumi dospeli su među prvih pet Bilbordovih bluz lista, a sa najvećim imenima svetske muzičke scene Ana Popović nastupa u okviru turneje sećanja na Džimija Hendriksa, deleći binu sa zvezdama bluza i roka, među kojima su Badi Gaj, Zek Vajld, Džoni Leng i mnogi drugi.

Iako je pet puta nominovana za nagradu „Bluz“, i najčešće je vezivana za taj muzički pravac, Anini nastupi podrazumevaju mnogo više od toga – electric funk, jazzy instrumentali i blues groove sa soul ženskim vokalom i puno energije.



Sve to uskoro će iskusiti i beogradska publika, pred kojom Ana Popović nastupa i promoviše album „Trilogy“ 31.maja u prostoru Hangar, Luka Beograd.

Karte su u pretprodaji na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima.

Нема коментара:

Постави коментар