уторак, 24. мај 2016.

ETO donosi novi album "Mačak u prizmama"


ETO je trenutno najmlađa snaga splitske psihodelični/punk/rock scene, koja postoji pune dve aktivne godine. Bend iza sebe (za svoje godine) ima poprilično koncerata, a ujedno mogu se pohvaliti zasad malim uspesima poput: polufinale HGF-a, Inkubator demo fest, te finale Imagine festivala (na kojem su ujedno svirali pred ugodno popunjenim trgom Bana Jelačića u Zagrebu).

Prvi singl, pesma "Exodus" je poruka ljudima koji su zapeli u svojim tvrdoglavim uverenjima, te sa njima bore dugotrajnu bitku. Sa "Exodus-om" počinje priča o mladom bendu sa puno energije koji obećava mnogo iskrenih koncerata i talas pozitivne energije.




Album "Mačak u prizmama" i singl "Medo" singl ugledali svetlo dana 18.05. na promociji albuma u splitskom Cirkusu. Album sadrži 10 autorskih pjesama, snimljenih u studiju 3/4, miksanih u rezidenciji Juda records-a.

Drugi singl "Medo" koji takođe izlazi sa albumom priča sam za sebe, ujedno sa video spotom Dominika Belančića, "usvojenog" 5 člana benda.




"MAČAK U PRIZMAMA" je crno bijela slika stvarnosti išarana našim avangardnim idejama i subjetkivnim proživljavanjima koja su nas izvukla od sranja okolo...Naših 10 zapovjedi, zapisane s osmjehom na licu, ali uz tužan pogled, uz veseli sprd, ali ozbiljan cilj... da vas barem na trenutak odvedu na neko nepoznato mjesto...
Dug je i za*eban bio put do ovog dana kad izbacujemo našu dušu i višegodišnji rad na CD! Pokraj sebe imali smo ljude koji su nas sputavali, ali imali smo i ljude koji su nas od prvog dana maksimalno podržavali kao mlade glazbenike koji imaju ''nešto svoje'' i ovo je dan kada im zahvaljujemo na tome..." ETO kaže o svom albumu




Koncerti za juni su već najavljeni:
04.06. - CB Ruky; Tugare
21.06. - Svjetski dan glazbe; Split
25.06. - In bar; Gospić
18.08. - Evergreen festival, Čitluk; BiH
19.08. - CB Puž; Široki brijeg

Нема коментара:

Постави коментар