среда, 20. април 2016.

Rock&Taš Stadion Tašmajdan, otvaranje 22. Aprila u 19h


Posle pet godina rekonstrukcije, stadion Tašmajdan svečano će biti otvoren 22. aprila.

Deo istoimenog sportsko-rekreativnog centra i kultno mesto koje pamte generacije Beograđana zatvoreno je od 2004, a biće otvoreno spektakularnim koncertom – najavljuju gradske vlasti.

Na koncertu, koji počinje u 19.00, nastupiće Riblja čorba, Van Gogh, Električni orgazam, Piloti, Galija i hor „Čarolija“, koji predvodi Leontina. Muzičari su najavili dobar provod, evocirali uspomene na ovo kultno mesto i istakli da im je ukazana velika čast što će održati koncert na Tašmajdanu.

Karte će koštati 100 RSD. Sav prihod namenjen je Prihvatilištu za decu za koje je Grad posle nekoliko godina pronašao objekat gde će ono biti smešteno, a trenutno se završava projekat rekonstrukcije.

Stadion Tašmajdan otvoren je 1954. godine, kao prvi objekat u sastavu sportsko-rekreativnog centra. Zahvaljujući ovom mestu kulturna i sportska ponuda grada biti obogaćena.

Koncerti, sportski događaji i – klizalište
Već sada je poznato da će samo u junu ove godine na ovom prostoru biti održano pet, šest koncerata, ali da su od velike važnosti i predstojeći sportski događaji.

U toku su pregovori gradske vlade i Teniskog saveza Srbije da se meč Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije odigra u julu baš na ovom stadionu. Osim koncerata i sportskih događaja, stadion će se iznajmljivati i rekreativcima, a zimi će ponovo na njemu biti klizalište.

Obnovljeni stadion ima multifunkcionalnu podlogu, što znači da će na njemu moći da se igraju mečevi gotovo svih sportova, izuzev fudbala.

Ledena ploča je već testirana, a uskoro će biti sređena i sala za borilačke sportove.

Stadion će imati 5.348 kvadratnih metara zatvorenog i 9.500 otvorenog prostora. Moći će da primi oko 10.500 posetilaca, od toga 7.500 na tribinama i oko 3.000 na samom terenu. Dimenzije terena su 30 sa 60 metara. Urađene su potpuno nove svlačionice, poslovni prostori, napravljen je i prostor za rad novinara.

Na samom stadionu nalazi se miocenski sprud, prirodno dobro koje je zaštićeno na poseban način.

Pored stadiona SRC Tašmajdan ima i dva bazena, savremeno opremljen rekreativni centar po najvišim standardima, najmoderniju opremu, teretane, spa centre, ledenu dvoranu i halu „Aleksandar Nikolić“ (ex Pionir).

Нема коментара:

Постави коментар