уторак, 29. март 2016.

"TUP! – Tekstopisci u poeziji", u Vinylu u Bogovićevoj 3, gost Mile Kekin



U zagrebačkom klubu Vinyl počinje novi kulturno-muzički program – "TUP! – Tekstopisci u poeziji", koji predstavljaju Mirela Priselac Remi i Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom stručnom službom HDS ZAMP.

Prvo izdanje tribine na rasporedu je u utorak, 29. marta u Vinylu u Bogovićevoj 3 (Zagreb), u 18 sati, a gost je Mile Kekin, neponovljivi tekstopisac i autor Hladnog piva.

Jednom mesečno Remi će na kulturnoj tribini ugostiti poznate hrvatske muzičare – autore i tekstopisce – s kojima će razgovarati o njihovom kreativnom radu, s naglaskom na stihove njihovih pesama i poeziji. Nakon razgovora, gost tekstopisac ustupiće jedan od svojih tekstova koji će Remi, uz pomoć vrsnih kolega instrumentalista – na licu mesta – ukonponovati i "preokrenuti", stvarajući novo muzičko delo.
Takođe, u zanimljivom razgovoru s gostima – autorima, poetama i tekstopiscima – saznaće se više o njihovom pisanju, inspiraciji i skrovitim "pozadinskim pričama" slavnih pesama.


Voditelj tribine je Mirela Priselac Remi, a muzički performans u martu osmisliće uz pomoć mladog zagrebačkog producenta i multi-instrumentaliste Saše Miočića i basiste Konrada Lovrenčića.

Hrvatsko društvo skladatelja odnedavno kao redovne članove prima i tekstopisce. Stručna služba HDS ZAMP se bavi zaštitom i promocijom hrvatskog muzičkog repertoara i kolektivnim ostvarivanjem prava autora muzičkih dela. HDS ZAMP broji više od 9000 članova, autora muzike, teksta, aranžmana ili drugih nositelja prava, od kojih je oko 350 redovnih članova Društva skladatelja, ostali su pridruženi

"TUP!" – klub Vinyl (Zagreb) – 29.3.2016. – od 18 sati
Ulaz je besplatan!

  by HDS - Hrvatsko društvo skladatelja 

Нема коментара:

Постави коментар