недеља, 27. март 2016.

Punčke - zagrebačka promocija albuma održaće se 14. maja u Tvornici Kulture.Ženski indie rock trio Punčke promovisaće novi album “Ništa nije kako se čini” u Tvornici Kulture u subotu 14. maja.

Nakon odličnog prvenca “Sunčano s povremenom naoblakom”, drugi album “Ništa nije kako se čini” još jednom Punčke svrstava na sam vrh regionalne scene. Kritika hvali drugi studijski album, snažan i iskren rock koji su predstavile Lucija, Ruby i Anja. Prepoznatljiv zvuk Punčki na ovom albumu je čvršći, a uz upečatljive tekstove, trojka pokazuju svoju vitalnost i rast.

Album "Ništa nije kako se čini" govori o objektivizaciji pojedinca, osećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu koji se događa svakodnevno, ali ga retko ko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima zdravo za gotovo, pa ga mnogi omalovažavaju, zato Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu. Novi album je bez ulepšavanja satkan od puno više pitanja, nego odgovora. Na njemu su se Punčke potpuno otvorile i kroz svaku od deset pesama ispričale jednu sferu svoga života.

Uz najavni singl albuma “Ocean” koji progovara o odnosu izvođača i publike uz prateće vokale Laure N. iz benda Seven Mouldy Figs i “Protiv nas” koja govori o osećaju otuđenja, te na kojoj gostuje violončelistkinja Dora Kramar, album odmotava muzičku priču punu gostovanja. Naslovna “Ništa nije kako se čini”, “Tako je bolje”, paranoična “Oni su tu” na kojoj ekipa iz benda ### daju instrumentalno pojačanje, uvod je u “Još jedan dan” sa snažnom porukom, ljubavna “Jasna” na kojoj gostuje Lovely Quinces, te ekipa ###, “U mraku”, mirnija “Snjegovi”, “Olovo” koja uz horsko pevanje priča o nadi za bolje sutra, sve su pesme koje u nešto više od pola sata donose iskrenu priču Punčki.Nastavak je to rada koji je Punčke zadnjih godina svrstao u najtraženije bendove u regiji. Po izlasku novog albuma, Punčke će se otisnuti na koncertnu promociju po regiji, a prvi nastupi ih vode u Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru.
Zagrebačka promocija albuma održaće se 14. maja u Tvornici Kulture.

Нема коментара:

Постави коментар