четвртак, 24. март 2016.

Predstavljamo vam bend StereoNukleoza !



Band StereoNukleoza je nastao 28.12.2008. godine. Marko (vokal, gitara) je već duže vreme tražio band, ali niko nije želio svirati u takvom bandu. Međutim, s obzirom da je Marko poznavao Hrvoja Prskala, muzičkog produkcenta, a Hrvoje poznavao Nikolu (bas, vokal) i Tomislava (bubanj), saradnja je dogovorena 'preko veze'.
Vrlo brzo, band je započeo sa probama radi snimanja prvog albuma nazvanog "Povijest Bolesti". Album je završen pred leto 2009. godine i ubrzo nakon toga band je odsvirao i prvu svirku povodom proslave petog rođendana tonskog studija "ZG ZVUK".
 Na jesen 2009. godine 'Nukleoza pokušava 'prodati' album raznim izdavačima i u isto vreme dogovara nekoliko nastupa po Zagrebu.
"Povijest Bolesti" nije niti jedan izdavač prepoznao, ali isto tako niti odbio. Band nije čuo
niti 'da' niti 'ne'...
Iz raznih razloga band svira možda 10-ak nastupa u 2010. godini, ali radi samoreklamiranja putem interneta (youtube, facebook) ipak dolazi do, kakve-takve, publike.
Na proljeće 2011. godine odlaze u studio snimiti drugi album nazvan "Za Koga Je, Dobro Je". Album nosi taj naziv jer je sve osim vokala snimljeno 'uživo' u studiju, a band u tim trenucima nema poverenja, kako u sebe, tako i u publiku ... Pod publikom smatraju široku masu koja i dalje favorizuje šund i sl. Uporedo s time band svira , a na leto 2011. putem interneta kontaktira ih "Take It Or Leave It Records" te ubrzo band započinje pregovore sa izdavačem. Saradnja je dogovorena tako da na proleće 2012. band dobija 800 reklamnih CD-a i label .
Album je nazvan "Princ Na Bijelom", sadrži 6 pesama sa prvog i 8 pesama sa drugog albuma.
StereoNukleoza svira punk i rock, a kao najbitnije karakteristike navode brutalnost, iskrenost i jednostavnost što im pomaže u cilju sjedinjavanja publike i izvodjača. To smatraju vrlo bitnim elementom. Vole reći i kako ih nećete zateći trezne na nastupu što ne znači da će sama svirka biti slabijeg kvaliteta. Upravo suprotno.
Na proljeće 2014. godine band završava treći studijski album "Okay Na Travi" koji govori o stvarima koje NE zanimaju publiku, već isključivo samo njih i njihovu okolinu.



"Naravno da želimo zaraditi ! Ali ne želimo 'sebe' prilagođavati drugima, već druge prilagođavati 'sebi' i onome što radimo i volimo."- poručili su. Na opšte čuđenje samog banda ali i okoline, u junu 2014. godine band potpisuje za Hit records.
01.07.2014. izlazi single "Ne želim pjevati", prvi pod etiketom Hit Records.

 Početkom 2015. u planu je izlazak drugog single-a "Zaraza Radio Vala" koji bi trebao, s obzirom na ipak pitkije stihove i zarazniju melodiju, 'svirati' i tijekom dana. Živi bili pa vidjeli...

"Nakon godinu dana, nakon što smo živi bili i vidjeli, single nije izišao te ga odlučujemo u potpunosti zanemariti. U međuvremenu smo 'na svoju ruku' izdali album "Okay Na Travi" kojeg u cijelosti možete preslušati na youtube-u a i u planu je dovršiti idući album koji će biti sve samo ne komercijalan. Sadržavati će i nekoliko poezija (recitacija) od kojih izdvajamo "Odsijeci Mi Glavu" i "Sere Mi Se". Do tada, doviđenja !"



Нема коментара:

Постави коментар