четвртак, 31. март 2016.

Opća Opasnost predstavlja novi singl "Gubim tlo pod nogama"


Opća Opasnost , predstavlja novi singl "Gubim tlo pod nogama" i najavljuje zagrebački koncert za svoje fanove, 07. aprila u klubu Sax!
Županjski bend iza sebe ima dosta uspešnih singlova, stotine rasprodatih koncerata, a godinu su započeli objavom dvostrukog vinila ‘Greatest Hits’.




Autor muzike i teksta: Mario Vestić
Aranžman: Opća Opasnost
Produkcija: Branimir Jovanovac - Bani & Opća Opasnost

Opća Opasnost je na sceni više od 20 godina, tokom kojih je bend objavio albume "Treba mi nešto jače od sna" (1994.), "Amerika" (1995.), "Ruski rulet" (1997.), "Vrati se na svjetlo" (2011.), zatim album "Rocker... To sam ja" (2014.), za koji su dobili nominaciju za Porin u kategoriji Najboljeg albuma rock muzike.

Bend je dobitnik brojnih muzičkih nagrada, među kojima je i Porin za Hit godine za pesmu "Tvoje ime čuvam", nagrada Music Pub za najbolji videospot u protekloj godini ("Za svaku tvoju suzu").
Opća Opasnost je 2014. osvojila i nagradu CMC televizije za Bend godine. Grupa je stalni gost domaćih muzičkih festivala..
Opća Opasnost nastupa u sastavu Pero Galić-vokal,Slaven Živanović - Žiža-gitara,Vlado Soljačić - Sojka-gitara i prateći vokal,Igor Kolić-bas gitara,Branimir Jovanovac - Bani-Klavijature,Josip Kamenski - Kameni-bubnjevi 

Нема коментара:

Постави коментар