понедељак, 28. март 2016.

Novembar, 23.april, BROOM Klub! Kao gosti nastupiće HITchCOCK (Zg) i Komesari (Zg).

U goste BROOM Klub-u  dolazi Novembar (Niš). Kao gosti nastupiće HITchCOCK (Zg) i Komesari (Zg).

BROOM Klub, 23.april !

Novembar : (Zagreb, sada Niš)
Krajem osamdesetih godina jedna od najperspektivnijih zagrebackih grupa su bili Studeni Studeni, orijentirani na melodicni punk rock, na tragu novog američkog zvuka. Grupa je uspela da objavi maksi singl "Cisto kao suza" (Search & Enjoy 1990 ) a sa početkom rata je prestala sa radom Njihov gitarista i pevač Goran Kostic Kosta se u leto 1991. godine preselio u Nis gdje je odmah prihvatio ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike. Mjesec dana kasnije, Kosta je prešao na gitaru, grupa je dobila ime Novembar i zagrebacka muzička priča je nastavljena Maja 1992. godine kao gosti sviraju na Palilulskoj olimpijadi kulture jer su Studeni Studeni prethodne godine pobedili na toj manifestaciji. U to vrijeme u grupu dolazi basista Zoran Randelović koji je prije toga svirao u raznim sastavima iz Karlovca, kao i u Nocnoj strazi Borisa Novkovica.
Uz aktivnosti sa grupom, Kosta pocinje da radi kao muzički saradnik na Radio Nišu. Debi CD "Deguelo" snimaju 1993. godine u postavi: Kosta, Zoran Randelović, gitarista Sale Dokić (ex Glas Amerike) i bubnjar Sava. U pesmi "Gledaj kako ljubav umire" solo na gitari je odsvirao Milan Mladenović Sve materijale je komponovao Kosta, dok je tekst za pesmu "Rođendan" napisao Zvonko Karanović a za "Ja sam je volio" Denis Romac.Na ploči su se našla i "Gledaj kako ljubav umire" iz repertoara grupe Studeni Studeni.
Krajem juna 1996 godine Novembar su svirali na Zgaga festivalu u blizini Ljubljane sa serijom sastava sličnog opredeljenja sa prostora bivše Jugoslavije
Drugi CD "Blues juzne pruge" objavljuju početkom 1997. godine u produkciji Gorana Kostića i sa novim bubnjarom Zoranom Vidakovićem Na ploči se nalazi obrada pesme "Baby, baby" niskog sastava Fleke i "Mjesto pod Suncem" zagrebacke grupe Zvijezde. Kao autor teksta za pesmu "Posle sve-ga kisa" opet se pojavljuje Zvonko Karanovic. Njegove pesme inspirisane rock muzikom su objavljene u knjigama "Blitzkrieg" (samizdat), "Srebrni surfer" (SKC Nis 1991.), "Mama melanholija" (Prosveta 1996.) i "Extravagan za" (Gradina 1997.).



HITchCOCK - Zagreb
Zagrebački garage punk rock bend HITchCOCK je sastavljen od iskusnih muzičara od kojih je većina preko 20 godina na muzičkoj sceni, a zanat su brusili u nekoliko različitih sastava. Iza sebe imaju nagrade poput Porina, a koncertno su presvirali i celu Europu

HITchCOCK su: Jelena Vanjek (vokal), Jagor Blažić (bas), Siniša Štorek-Leteći (bubanj), Krunoslav Dobričević-Krumpa (gitara) i Zoran Preradović (gitara).



Komesari - Zagreb
Komesari su počeli svirati u studenom 2013. u Remetincu, odmah pored zatvora, a osim Bore koji peva i Robija na gitari, u bendu su još Marko za bubnjevima i Venko na basu. Boro je nekad bio član grupa Antitalenti i Monstrumi, ali je na sceni i oko nje ponajviše ostao zapamćen kao 50% poznatog dizajnerskog dvojca Božesačuvaj, Robi je u osamdesetima svirao u danas kultnim punk rock grupama Studeni Studeni i Sköl, Marko je po Španskom drmao sa Rinzolima, a Venko je došao iz Zadra, gdje je sviračko iskustvo stiecao pretežno u cover-bendovima.



Нема коментара:

Постави коментар