уторак, 29. март 2016.

Cepeni ćunci, 02. aprila, u beogradskom klubu Drum


U subotu, 02. aprila, ladovički pank-rok bend Cepeni ćunci održaće koncert u beogradskom klubu Drum,a povod je proslava 25 godina postojanja benda!
Gosti i podrska na ovom koncertu su i The Commandos (punk-rock, Smederevska Palanka) i Ukratko Štef (punk-ska, Pankčevo).




Cepeni Ćunci su punk-rock bend iz sela po imenu Ladovica koje se nalazi u opštini Vlasotince nastao 1991. godine. Od samih svojih početaka sviraju kalifornijski punk-rock najviše pod uticajem Bad Religion mada se u pojedinim pesmama jako oseća i street –punk . Nakon nekoliko demo ideja, godina rada i gomile koncerata po jugu Srbije 1997. izlazi im debi album „Bugarska Politika“. Nakon četiri godine rada izdaju album „U Zadnjem Trenutku“ na kojem glavni uticaj imaju Pennywise i NOFX ali ima i garage-rock i Oi! deonica. Od tad nastaje diskografska pauza koja traje do danas iako bend nikad nije prestajao sa koncertnim aktivnostima osim kad bi ih višemesečne radne obaveze sprečavale u tome. Cepeni Ćunci se tekstualno bave politikom, ljubavlju, teškim radom, fudbalom, socijalnim temama. 2006.-e godine Cepeni Ćunci počinju sa organizacijom festivala zvanim Pivski u svom selu Ladovici a krajem iste godine po prvi put nastupaju u Beogradu. Cepeni Ćunci su posebno efektni na nastupima uživo gde publiku ostavljaju publiku bez daha svojom energijom i iskrenošću. Zbog toga imaju čvrstu bazu svojih fanova posebno na jugoistoku Srbije gde su njihove pesme bukvalno himne. Najistaknutiji bendovi sa kojima su Cepeni Ćunci nastupili su: Goblini, Ine Kafe(Slovačka), Bjesovi, Ortodox Celts, Zbogom Brus Li, Novembar, KBO!, Grupa Tvog Života (Osijek), Ritam Nereda. U toku je spremanje materijala za treći album za koji su snimili nekoliko demo snimaka. Bend Cepeni Ćunci je promenio mnogo postava a trenutna je:

Milan Ignjatović – Miša (gitara i glavni vokal),
Saša Stamenković-Nesta (bas gitara i prateći vokal) i
Oliver Blagojević-Oki (bubanj i vokal).



Pre, između i posle nastupa bendova svojim muzičkim izborom će vas zabaviti DJ STREETSHANK.

Upad: 250 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар