петак, 29. јануар 2016.

Winter Punk Fest 13. februara u novosadskom klubu Quarter

Winter Punk Fest 13. februara u novosadskom klubu Quarter



Zimski klupski festival pod nazivom „Winter punk fest“ održaće se 13. februara u novosadskom klubu "Quarter" (Bulevar despota Stefana 5). Učešće su potvrdili bendovi: Gužva u 16-ercu, Mitesers, Grupa tvog života i Tu ima zvuka.

 Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 500 dinara pojaviće se u prodaji već od srede 03. februara, u CD shop-u „Mungos“ (Zmaj Jovina 2, u pasažu). Broj ulaznica je limitiran!


Gužva u 16-ercu se nakon godinu dana vraćaju u Novi Sad, grad u kojem uživaju kultni status još od 2009. i To Be Punk festivala. Od tada su oni miljenici lokalne publike, a ovom prilikom će prvi put nastupiti u postavi koja je aktuelna poslednjih pola godine. Krajem prošle godine izašli su iz okvira regiona i svirali turneju po Irskoj, Nemačkoj i Austriji. U međuvremenu rade na pesmama za svoje četvrto studijsko izdanje, koje su najavili pesmom "Arene".


Mitesers postoje od 1991. godine i od tada do danas, uz duže prekide u radu, prošli su faze od najvećih nada do veterana novosadske hc/punk scene. Kultni status kod lokalne publike stekli su već svojim prvim demo snimcima, a 2007. su konačno snimili i svoje prvo studijsko i zvanično izdanje "Na rubu propasti", koji mnogi smatraju remek-delom. Poslednji put nastupili su na To Be Punk festivalu 2010. godine, a sada se vraćaju u postavi u kojoj su snimili album:Džidža, Dulles, Kara, Radule i Ćato.


Grupa tvog života nastaje u leto 2001. godine i uz neke manje izmene u sastavu, kraće i duže pauze u radu, današnju postavu čine: Bara – bas, Hadž – bubanj i Mrak – gitara i glas. Svoj prvi i jedini album po imenu „Kolo spaja ljude“ bend je snimio 2005. u Socijala studios na Pejićevim Salašima u Novom Sadu, a izdali su ga 2006. za "Dirty Old Label". Licencirano reizdanje album je dočekao 2007. za beogradsku kuću "Automatic records" pod kodnim imenom „Kolo je spojilo ljude“, sa dve bonus pesme. Pored mnogo svirki u regionu, GTŽ su imali dve evropske turneje tokom kojih su nastupili u: Nemačkoj, Austriji, Češkoj, Madjarskoj i Turskoj.


Tu ima zvuka je novosadsko-siriški bend, koji je počeo sa radom u oktobru 2014. godine, nakon razlaza VIS-a Glave. Od pomenutog sastava zadržali su nekoliko numera. Od samog početka bili su skoncentrisani na rad na novim autorskim pesmama, a nedavno su objavili svoj prvi EP pod nazivom “Svaki takav dan”. Muziku stvaraju pod uticajem ex-yu pank bendova, među kojima izdvajaju novosadsku, osječku, zagrebačku i istarsku scenu.

Нема коментара:

Постави коментар