четвртак, 28. јануар 2016.

Sarajevski funk rock bend Činčila predstavio je videospot za pesmu "Kitopsina".




Kitopsina, drugi singl benda Činčila, je pesma čiji se tekst bavi seksualnim mislima prisutnim kod muškaraca. “Mi te misli iznosimo na jedan iskren, šaljiv i metaforičan način. Inače nam je zanimljiv trend iskorištavanja pornografskih i erotskih tema u svrhu privlačenja medijske pažnje, i ova pjesma je svojevrsna reakcija na to”, izjavljuju članovi benda Činčila.



Osim muzike, bend je zaslužan i za produkciju zvuka, kostimografiju i  scenografiju. Osim članova benda, za realizaciju spota zaslužan je i Mirza Halilović, član skate ekipe Sevdah Skateboards, koji je režirao i montirao spot.

Njih četvorica su energični i originalni mladići koji su uvek spremni na improvizaciju, pa tako na njihovim nastupima možete očekivati neočekivano.

Ono što je sigurno, skupa su uspeli da prokrče put kojim koračaju ka albumu prvencu, a očekuju da će sve biti završeno do proleća.

Činčila je autorski psihodelični funk-rock bend osnovan 2012. godine u Sarajevu. Grupa izvlači kreativnu energiju iz zajedničkog dugogodišnjeg druženja, divljanja, glupiranja i maštanja. Bend pored muzike uključuje elemente likovne umetnosti, performansa i kostimografije. Pored toga, bend Činčila je sigurno jedan od prvih posleratnih bendova na ovim prostorima koji počinje da kombinuje funk rock sa psihodelijom i likovnim vizuelnim elementima, uključujući performans i scenski nastup. Sve što bend stvara vođeno je kosmičkim energijama koje kroz njih pulsiraju i prenose na publiku.





Нема коментара:

Постави коментар