недеља, 31. јануар 2016.

Grupa Beograd sa specijalnim gostom Sergio Lounge,u petak 05. februara u Poletu



U petak 5. februara u Poletu nastupiće elektro pioniri muzike osamdesetih, Grupa Beograd sa specijalnim gostom Sergio Lounge.

Grupa "Beograd" je pionir YU elektro zvuka koja je nastala u periodu novog talasa. Hit numera "TV" sa prvog singla je probila led za album "Remek Depo", prvi album elektronske muzike na prostoru Jugoslavije, koji je izdat davne 1982. godine.
Sa tog albuma su se izdvojile numere "Kontrolori" i "Opasne Igre" koje su se našle na prvom mestu mnogih radio i TV top lista.
Grupa se posle albuma rasformirala i članovi su krenuli da rade sa drugim grupama.

Posle povratka na scenu i obnavljanja rada 2012. godine, grupa sada predstavlja svoj novi album pod nazivom "Pola-Pola". Osim digitalnog izdanja, album može da se nabavi i u zanimljivom i retko
korišćenom formatu - na USB stiku.
Osim 12 novih numera, to izdanje uključuje i sedam video spotova, mnoštvo fotografija i raznih web linkova koji slušaoca vode u svet koji je grupu inspirisao da napravi ovaj album.

Album je podeljen u dve sekcije (umesto tradicionalne A i B strane), koje dele numere po štimu u kome su nastale - 440Hz i 432Hz. Sekcija na 440Hz predstavlja pesme koje su poruke i komentari današnjice, dok je sekcija na 432Hz okrenuta budućnosti i eksperimentalnije orijentisanim numerama, često ambijentalnog karaktera.
Deo ovog "paketa" je i remasterizovan album "Remek Depo", kao i par bonus audio traka.
Crtež koji krasi omot albuma uradio je poznati strip crtač i ilustrator Aleksa Gajić ("Edit i ja").

Grupa Beograd danas nastupa kao elektro trio:
Dejan Stanisavljević - klavijature, vokal
Sana Garić - klavijature
Milan Bubalo - semplovi, ritam mašina

Sergio Lounge, dvadesetčetvorogodišnji tastaraturista iz Beograda, uspešno se bavi muzikom i srodnim aktivnostima od malena. Pre nego što je pronašao svoj žanr i svoj instrument, oprobao se u raznim sastavima svirajući gitaru, bas gitaru, flautu, kontrabas. Žanr koji je prihvatio na kraju najbolje pristaje njegovom imenu – lounge muzika, sa primesama diska, italo-diska, šlagera i eksperimentalne muzike. Ljubav prema njegovom instrumentu, tastaturi, javila se pre par godina. Originalno razmatrajući da nauči da svira klavijaturu, nije uspeo da nadje odgovarajući model koji ce savršeno pristajati njegovoj jedinstvenoj personi. U naletu inspiracije, kači svoju šarenu tastaturu oko vrata i započinje koncertnu aktivnost. Suprotno ustaljenom mišljenju, Sergio nikada nije svirao pisaću mašinu. Izlet u te vode ostavlja za svoj unplugged koncert 2018-e godine. 

Нема коментара:

Постави коментар