понедељак, 11. јун 2018.

Festival PRIČa 2018



Festival PRiČa nastao je 2012.godine, kada je u ulici Braće Glišića organizovan rok događaj na kojem je učestvovalo 8 rok bendova, pred oko 2500 gledalaca. Tada je gost na festivalu bio Radomir Mihailović Točak, koji je izašao na binu i pozdravio publiku, odsvirao Bisku 2 sa Krvnom grupom, na opštu radost svih prisutnih. Tim gestom dao je krila nama kao organizatorima, pa otuda i logo festivala -orao raširenih krila.
Priča 2016-te je dobila naznaku budućeg velikog festivala. Dvodnevni koncerti su održani na Gradskom trgu, a pored mladih neafirmisanih bendova, učestvovali su:
„Ničim izazvan“, „357″, „Goblini“ i „Orthodox celts“ na Gradskom trgu pred oko 8000 gledalaca svih uzrasta. Dobili smo infrastrukturnu podršku od grada i ostvarili dobru saradnju sa Turističkom organizacijom Čačka.
Već 2017-te „PriČa“ No3 je za dva dana okupila publiku u duplo većem broju nego predhodne godine, takođe na Gradskom trgu, a nastupali su: „Van Gogh“, Dejan Cukić i „Spori ritam bend“, „Neverne bebe“ i „Bjesovi“. Od lokalnih bendova nastupili su „Odgovor“ i „Jurka“ kao i 12 neafirmisanih mladih bendova iz regiona. Pored koncertnog dela programa, festival je bio obogaćen učešćem najmlađih sugrađana u okviru Rok maskenbala za decu, koji je naišao na izuzetan odziv. Učestvovalo je oko 1100 dece do 12 godina, uglavnom predškolaca, organizovano sa vaspitačicama, ali i pojedinačno sa roditeljima.
Po prvi put, te 2017. godine grad je dobio festivalski karakter tako što su u Rok karnevalu učestvovali plesni klubovi: „Star dance Studio“, „Luna“, Baletski studio „Force“, KUD „Dule Milosavljević-Žele“. Svi su bili u svojim kostimima, a koreografije su prilagodili Rok festivalu. Taj spektakl je pratilo nekoliko hiljada gledalaca, a sve se dešavalo na Gradskom trgu.
PRiČa 2018.

Ove godine idemo korak dalje, “ PRiČa“ će trajati 7 dana – od 11 – 17. juna 2018. god.
Program ce se odvijati na više lokacija u gradu, počevši od Gradskog trga, Doma kulture, Gradskog parka, a veliki rok koncerti će se održati na Remontovom stadionu. Ideja je da se pokrenu mladi, talentovani ljudi, da im se približi rok kultura i sve ono što ona sa sobom nosi, a u osnovi svega je zabava i podsticaj turizma. Pripremili smo mnoštvo zanimljivih sadržaja iz oblasti muzike, pozorišta, poezije…
Osim izložbi fotografija, koje su vezane za rok kulturu i pozorište imaćemo izložbu scenografije, promocije knjiga i zabavan program za naše najmlađe sugrađane. Ponovo ćemo organizovati Rok maskenbal za decu, koji je prošle godine bio jako uspešan. Biće tu i rok žurka, nagrade i mnogo lepih iznenađenja.
Poseban akcenat smo stavili na Rok Karneval, koji je na neki način festival u festivalu. Očekujemo veliku karnevalsku povorku na čačanskim ulicama. Shodno tome, želimo da pozovemo sve zainteresovane da se priključe Rok karnevalu i da se kroz grupne maske izraze i prikažu svoju kreativnost.
Vrhunac dobrog provoda očekuje se za vikend kada će na Remontovom stadionu nastupiti mladi bendovi iz Čačka i okoline, kao i legende naše rok muzike Riblja Čorba, Bajaga i Instruktori, Kerber, Partibrejkersi, 357, Dejan Cukić i Spori Ritam Bend, Magnifico i poslednjeg dana festivala provod za pamćenje i Tehno žurka.

15. juna nastupaju: Bajaga i Instruktori, Magnifico. Dejan Cukic, Grupa 357 i Odgovor bend

16. juna nastupaju: Riblja Čorba, Partibrejkers, Kerber, Ex Revolveri i Jurka

I to nije sve!
Ova PRiČa nema kraja..

Više info o lokacijama u TO Čačak.


umomkraju.rs


Нема коментара:

Постави коментар