четвртак, 17. мај 2018.

Noć muzeja u Domu omladine Kragujevac




U subotu, 19. maja, u galeriji Doma omladine Kragujevac, od 19:00 do 00:00, izložba “pobedničkih” plakata filmskih klasika

Tradicionalno, Dom omladine Kragujevac programski učestvuje i ove godine u najposećenijoj nacionalnoj manifestaciji iz oblasti vizuelnih umetnosti.
 Spajajući ovogodišnju glavnu temu “pobeda i pobednika” sa njihovim novim edukativnim programom iz oblasti razvoja filmske publike “Kinoteka utorkom”, odlučili su da posetiocima galerije Doma u subotu, vizuelno predstave zaboravljenu magiju bioskopa.

 Izložba predstavlja izbor starih filmskih plakata iz kolekcije Slobodana Milovanovića - Kaleta, nekadašnjeg urednika filmskog programa kragujevačkog “Šumadijafilma”, koji je od pre nekoliko godina u organizacionom sklopu Doma omladine.
Filmovi poput “Prodavačice ljubičica”, “Amarkorda”, “Kuma” i majstora komedije Čaplina, ispunjavali su u prošlom veku kragujevačku gradsku dvoranu “Šumadija” (najveću bioskopsku dvoranu južno od Beograda) i bioskope “Pionir” i “Radnički dom” publikom, a njena srca osećajima.

 U današnjem vremenu sinepleksa i torenta, stari kragujevački bioskopi više ne rade, ali će se posetioci “Noći muzeja” preko filmskih plakata vratiti u vreme “pobedničkih” filmova, koji ostaju u istoriji.



Нема коментара:

Постави коментар